ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні незабаром запрацює гаряча лінія з питань порушень під час надання соціальної підтримки Пресс-релиз

Про незаконне отримання коштів соціальної допомоги можна буде повідомляти по телефону.

В Україні незабаром запрацює гаряча лінія з питань порушень під час надання соціальної підтримки
Фото: 2017god.org

Повідомити про факти порушень, шахрайства та корупції під час надання соціальної підтримки та отримати консультації наші співгромадяни невдовзі зможуть, зателефонувавши на «гарячу лінію», яка запрацює у рамках проекту «Справедлива підтримка», що реалізується Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку.

За номером «гарячої лінії» можна буде повідомити як про випадки незаконного отримання соціальної допомоги з боку громадян, так і про факти порушень і корупції з боку посадових осіб, відповідальних за надання підтримки від держави.

Нині триває фінальне налагодження функціоналу «гарячої лінії». Вже у жовтні її телефонний номер з’явиться на сайті Мінсоцполітики та у ЗМІ, дізнатися його також можна буде через місцеві управління соціального захисту населення. Усі дзвінки з території України - безкоштовні.

За словами генерального директора Директорату сім'ї та соціальної підтримки Мінсоцполітики Віталія Музиченка, аналогічні «гарячі лінії» успішно діють у більшості країн Європи. Наприклад, у Великобританії щодоби на «гарячу лінію» з питань порушень і шахрайства у сфері соціальних виплат надходить понад 600 повідомлень від громадян. Соціологічні дослідження, які було проведено в Україні за сприяння Світового банку, показали, що переважна більшість наших громадян також нетерпимо ставиться до тих, хто отримує кошти соціальної допомоги незаконно. Відтепер люди зможуть повідомляти про такі факти. Адже гроші на соціальну підтримку виділяються за рахунок платників податків, і їх справедливий розподіл - в інтересах усього суспільства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram