ГоловнаСуспільствоЖиття

Державіаслужба збільшила допустиму вагу безпілотників до 20 кг і висоту польоту до 120 м

Максимальну дальність польоту збільшено з 500 м до меж прямої видимості.

Державіаслужба збільшила допустиму вагу безпілотників до 20 кг і висоту польоту до 120 м
Фото: thatsmart.ru

Державна авіаційна служба збільшила допустиму вагу безпілотних літальних апаратів до 20 кг (раніше 2 кг) і допустиму висоту польоту до 120 метрів (раніше 50 метрів).

Про це йдеться у відповіді на запит юридичної фірми "АНТЕ", опублікованій на сторінці міністра інфраструктури Володимира Омеляна в Фейсбуці.

Крім того, максимальну дальність польоту також було збільшено - з 500 м до меж прямої видимості.

Заборонені польоти БПЛА над скупченням людей і місцями щільної забудови, об'єктами, визначеними Міністерством оборони, Мінінфраструктури, Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією, Держприкордонслужбою та іншими відомствами. 

Фото: facebook.com/volodymyr.omelyan

"Це був серйозний battle! Але завдяки відкритості і бажанню йти вперед Україна серед перших європейських держав отримала сучасні правила використання дронів у повітряному просторі!" - зазначив Омелян.

Нагадаємо, в червні Державіаслужба ввела обмеження на польоти дронів вагою до 2 кг, у тому числі поряд із місцями масового скупчення людей (без попереднього отримання дозволу на польоти). Раніше пропонували також ввести реєстрацію всіх безпілотників вагою понад 250 грамів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram