ГоловнаСуспільствоПодії

Лікарі повідомили про стан пораненого в Одесі активіста

Олег Михайлик перебуває в реанімації.

Лікарі повідомили про стан пораненого в Одесі активіста
Фото: facebook

Стан одеського громадського активіста Олега Михайлика, якого в Одесі поранили з вогнепальної зброї, стабільний. У той же час кулю лікарі ще не витягували. Це планується зробити після того, як його стан остаточно стабілізується.

Про це розповів головний лікар Клінічної лікарні №1 Одеси Євген Григор'єв, повідомляє Громадське.

"Стан пацієнта стабільний, проводиться весь обсяг консервативної терапії, позитивна динаміка перебігу. Видалення чужорідного тіла відбувається після того, як у хворого буде стабільний стан, і робиться це, як правило, в плановому порядку через 2-3 місяці. Травма досить серйозна, хворого доставили в стані клінічної смерті", - повідомив лікар.

Григор'єв уточнив, що пацієнт перебуває в реанімації. "Він у свідомості, їсть, спілкується з рідними, завтра будемо його піднімати", - сказав він.

Лікар пояснив, що кулю лікарі планують видалити пізніше, оскільки зараз у потерпілого виникло запалення легенів, і оперативне втручання може тільки нашкодити.

Нагадаємо, в ніч на 23 вересня невідомі напали на громадського активіста Михайлика в Одесі.

Біля місцевого управління поліції пройшов пікет з вимогою відставки керівників поліції і прокуратури області, а також ефективного розслідування нападів на активістів і назвати замовників і виконавців.

МВС вирішило посилити заходи безпеки в Одеській області після нападів на активістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram