ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС вирішило посилити заходи безпеки в Одеській області після нападів на активістів

Також у всій Україні перевірять роботу охоронних фірм на причетність до рейдерства.

МВС вирішило посилити заходи безпеки в Одеській області після нападів на активістів

В Одесі перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий і перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін провели оперативну нараду з правоохоронцями області (поліція, СБУ, обласна прокуратура).

Про це повідомила заступник директора Департаменту комунікації МВС Вікторія Навроцька в Фейсбуці.

Під час наради були прийняті такі рішення:

-з 25 вересня в регіоні починається оперативне відпрацювання із залученням сил поліції і Нацгвардії, а також фахівців кримінального блоку центрального апарату Нацполіції.

-створюється постійна моніторингова група, яка буде відслідковувати ситуацію щодо роботи з громадськими організаціями. До неї увійдуть представники поліції, а також громадські активісти.

- для посилення безпеки в регіоні працюватимуть спільні групи патрулювання поліції і Нацгвардії.

Принципово важливо припинити будь-які спроби тиску, залякування і тим більше кримінальної розправи над патріотичними та громадськими організаціями Одеської області. Це - принципова спільна позиція міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова і генерального прокурора Юрія Луценка, які, до речі, на початку жовтня планують відвідати регіон", - заявив Яровий.

Також по всій Україні буде проведено аналіз роботи охоронних фірми. У разі, якщо вони були причетні до незаконних дій або рейдерських захоплень, їх позбавлять ліцензії.

Нагадаємо, 22 вересня в Одесі стріляли в громадського активіста, голову міської організації партії "Сила Людей" Олега Михайлика.

2 серпня в Одесі водій вантажівки ГАЗ скоїв навмисне зіткнення з автомобілем Toyota, в якому були лідери одеської організації "Народного Руху України" Михайло Кузаконь і Григорій Козьма.

24 травня в Одесі було скоєно напад на правого активіста Сергія Стерненка, під час якого він убив одного з нападників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram