ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала в Києві чотирьох іноземців, які системно грабували квартири

Злочинців узяли на гарячому після пограбування двох приміщень.

Поліцейські затримали в Києві чотирьох іноземних громадян, які здійснювали квартирні крадіжки. Громадянство затриманих прес-служба поліції не уточнила.

Згідно з повідомленням, співробітники карного розшуку Шевченківського управління поліції відпрацьовували оперативну інформацію про діяльність групи осіб, які "спеціалізувалася" на квартирних крадіжках. Поліцейські встановили місцезнаходження підозрюваних і простежили за ними.

Правоохоронці помітили, як четверо чоловіків під'їхали на автомобілях до будинку на вул. Івана Крамського. Один з прибулих залишився на вулиці, а троє за кілька хвилин проникли у дві квартири, звідки викрали гроші та мобільні телефони. Виходячи з дому, чоловіки побачили правоохоронців, тому швидко сіли в автомобілі і почали втікати.

"Під час втечі правопорушники пошкодили дві машини, припарковані на узбіччі. Втікачів затримали і доставили в управління поліції. Крім викрадених речей, у них вилучили також набір відмичок", - сказано в повідомленні.

Трьох фігурантів затримали згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зловмисниками виявилися громадяни іншої держави, 1989, 1990 і 1970 р.н. Слідчі також опитали їхнього співучасника-водія.

Слідчий відділ Шевченківського управління поліції відкрив два кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до шести років позбавлення волі. Правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Києва.

Нагадаємо, минулого тижня поліція протягом декількох годин затримала двох підозрюваних у збройному пограбуванні інкасаторської машини в Одесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram