ГоловнаСуспільствоПодії

На кордоні з РФ затримали "спостерігача" з біноклем

Чоловік готувався найближчим часом порушити державний кордон і стежив за графіком прикордонників.

На кордоні з РФ затримали "спостерігача" з біноклем
Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники Луганського загону в районі населеного пункту Шарівка затримали чоловіка, який вів спостереження за діями прикордонних нарядів і за сусідньою державою. Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

"Спостереження чоловік здійснював приховано, за допомогою бінокля. Побачивши наближення прикордонного наряду він почав втікати. Під час затримання чоловік чинив опір, погрожував фізичною розправою і намагався завдати собі тілесних ушкоджень з метою подальшої дискредитації військовослужбовців Держприкордонслужби", - йдеться у повідомленні.

Затриманим виявився 22-річний громадянин України, який раніше неодноразово потрапляв у поле зору прикордонників з питань протиправної діяльності на кордоні і був засуджений за умисне тяжке тілесне ушкодження.

Під час проведення фільтраційних заходів з'ясувалося, що чоловік готувався найближчим часом порушити державний кордон, а для цього стежив за графіком несення служби прикордонників і підбирав місце для майбутнього правопорушення.

Наразі злочинця притягнуто до адміністративної відповідальності за злісну непокору прикордонникам. До Нацполіції спрямовано повідомлення про вчинення кримінального правопорушення - опір співробітникам правоохоронних органів.

Нагадаємо, раніше прикордонники затримали трьох кубинців, які нелегально потрапили в Україну через річку в Сумській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram