ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму заявляють про брак питної води

Водопостачання на окупованому півострові здійснюють тільки з місцевих джерел.

У Криму заявляють про брак питної води
Фото: mir-prekrasen.net

Населення Криму потребує необхідного об'єму якісної питної води, стверджує окупаційний "віце-прем'єр" Криму Юрій Гоцанюк.

Про це він заявив на засіданні робочої групи з розробки плану заходів щодо встановлення станцій доочищення води, повідомляють Крим.Реалії.

"Тепер, в умовах припинення подачі дніпровської води по Північно-Кримському каналу водопостачання міст і сільських населених пунктів Криму здійснюється з місцевих джерел. Усі підземні води Криму використовуються в системі централізованого питного водопостачання без попереднього очищення. Наше завдання - визначити найбільш проблемні населені пункти, населення яких користується неякісною питною водою для забезпечення виконання заходів щодо встановлення станцій доочищення води", - сказав Гоцанюк.

Чиновник зазначив, що чисельність населення, яке користується послугами централізованого питного водопостачання, становить 88% населення Криму.

Як повідомляється, у ході робочого засідання були внесені пропозиції щодо технічних рішень водопідготовки підземної води. Учасники засідання також обговорили побудова процесу опріснення морської води та санітарно-гігієнічні вимоги до опріснення води.

У липні повідомлялося, що дамба для обліку постачання води в Крим готова на 80%. Технічна можливість подавати каналом воду на півострів з'явиться восени 2018 року. При цьому наголошувалося, що подача води стане можливою після повернення Криму під контроль України.

Через Північно-Кримський канал Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді. Після анексії Криму Росією 2014 року постачання води на півострів припинили.

Українська влада неодноразово робили заяви про те, що водопостачання анексованого Криму буде відновлено тільки після деокупації півострова.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram