ГоловнаСуспільствоПодії

На будмайданчику на Осокорках знову відбулися зіткнення (оновлення)

Правоохоронці затримали 40 осіб.

На місці скандальної забудови на Осокорках в Дарницькому районі Києва знову відбулися зіткнення за участю противників будівництва і правоохоронців. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

"

Всього на Осокорках на акції проти забудови були присутні близько сотні людей. За попередніми даними, правоохоронці затримали близько 20 осіб", - розповів кореспондент.

За його словами, активісти мітингували з плакатами біля будмайданчика. На її території тим часом зібралася велика група чоловіків в масках спортивної зовнішності, які представилися охороною забудови. Коли до будмайданчика підійшла поліція, "охоронці" почали кидати в правоохоронців петарди.

"Під час сьогоднішньої акції протесту активісти спробували знести будівельний паркан навколо місця будівництва майбутнього житлового комплексу. Крім того, учасники акції кидали петарди", - йдеться в повідомленні.

У наметах, які "охоронці" розклали на території будівництва, поліція і активісти знайшли ящики із запальною сумішшю, піротехніку, холодну і вогнепальну зброю, розповів кореспондент.

Також після зіткнень на території будівельного майданчика загорівся насос.

Оновлення 16.20. За попередніми даними поліції, біля будмайданчика на Осокорках затримано близько 40 осіб, їх доставили в поліцейську дільницю. Про це в коментарі Громадському повідомила прес-секретар Дарницького райуправління міліції Інна Гамалій.

"Співробітники Дарницького управління поліції забезпечують громадський порядок на території будівництва, яке розташоване на проспекті Григоренка, 40. Там група активістів зламала паркан на території будівельного майданчика, що охороняється", - повідомила Гамалій.

Фото: censor.net.ua

Фото: censor.net.ua
За її словами, зараз "ситуація більш менш спокійна і перебуває під контролем правоохоронних органів".

"Приблизно 40 чоловік, які грубо порушували громадський порядок і чинили хуліганські дії, доставлені до територіального управління поліції, де будуть встановлені їх анкетні дані", - зазначила Гамалій.

За попередніми висновками правоохоронців, подія буде кваліфікована як "хуліганство".

Як пише Укрінформ, противники забудови спробували пройти на будмайданчик. Вони знесли паркан, який охороняв будівництво. Активістів зустріла "охорона" будівництва - чоловіки спортивної зовнішності, одягнуті в маски і екіпіровані поліцейськими шоломами і щитами.

На місце подій прибула поліція. "Охорона" будівництва спочатку намагалася кидати в поліцейських петарди, але незабаром стала розбігатися. Тих, хто не встиг втекти, поліцейські затримали.

Нагадаємо, в серпні поліція, щоб запобігти конфлікту, біля забудови на Осокорках затримала близько 40 осіб "спортивної зовнішності з битами і кийками".

Зіткнення через будівництво на Осокорках відбувалися в травні і липні.

Конфлікт на Осокорках пов'язаний з будівництвом житлового комплексу "Патріотика на озерах" на території, яку місцеві жителі вважають еко-парком. За їх словами, існує припис про заборону робіт, але компанія ігнорує його. Забудовником виступає банк "Аркада".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram