ГоловнаСуспільствоПодії

Росіянин, що перебуває в розшуку, попросив про політичний притулок в Україні

Він намагався перетнути кордон поза пунктом пропуску.

Росіянин, що перебуває в розшуку, попросив про політичний притулок в Україні
скриншот из видео

Громадянин РФ попросив притулок в Україні, пояснюючи це переслідуваннями з боку російських спецслужб за його політичні і релігійні погляди. Про це повідомили в Держприкордонслужбі.

“У ніч на суботу прикордонники відділу "Краснопілля" Сумського загону за допомогою приладу нічного бачення затримали громадянина Російської Федерації, який намагався незаконно потрапити в Україну, перетинаючи кордон поза пунктом пропуску", - зазначено в повідомленні.

25-річного жителя Москви затримали, після чого він звернувся в поліцію із заявою про надання йому статусу біженця.

Він пояснив, що у себе на батьківщині він зазнав переслідувань представниками російських спецслужб за свої політичні і релігійні погляди.

Крім того, днями йому було пред'явлено обвинувачення за скоєння правопорушення, передбаченого статтею кримінального кодексу РФ за розпалювання ненависті і ворожнечі.

"Через те, що він був оголошений у федеральний розшук, і в зв'язку з ризиком бути затриманим російськими прикордонниками в пункті пропуску, чоловік вирішив потрапити в Україну незаконним шляхом, перетинаючи державний кордон на її "зеленій" ділянці", - пояснили прикордонники.

Щодо чоловіка тривають процесуальні дії. Найближчим часом в установленому порядку він буде переданий компетентним органам, зазначили у відомстві.

На опублікованому Держприкордонслужбою відео чоловік каже, що просить у влади України політичного притулку або статусу біженця через переслідування, зокрема, за свої релігійні погляди.

"Я брав участь в акціях проти діючої влади на території РФ, ходив на мітинги, писав петиції. Також на території Росії мене переслідували за релігійні погляди", - зазначив він, уточнивши, що є старовіром.

"Тиждень тому до мене в будинок увірвалися спецслужби і незаконно почали проводити обшуки. Обіцяли притягнути до кримінальної відповідальності за те, що я беру участь в акціях проти діючої влади Російської Федерації", - стверджує росіянин.

Нагадаємо, в березні російський курсант-прикордонник попросив статус біженця в Україні.

Раніше ізраїльський міністр заявив, що Україна виключена зі списку політично неблагонадійних країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram