ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 18 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі

Троє військових отримали легкі поранення.

Бойовики 18 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу, 21 вересня, окупанти на Донбасі 18 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. При цьому противник чотири рази застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Про це повідомляє штаб ООС.

Ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Кримське, Троїцьке, Авдіївка, Мар'їнка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Широкине.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, мінометному обстрілу піддалися наші опорні пункти на маріупольському напрямі.

Увечері 21 вересня з мінометів калібру 82 мм ворог обстрілював позиції Об'єднаних сил поблизу населеного пункту Водяне. Опорний пункт наших військ у Широкиному противник також обстріляв з міномета 120-го калібру. Позиції в районі Гнутового потрапили під вогневий наліт відразу обох мінометних калібрів.

Крім того, позиції Об'єднаних сил поблизу Водяного і Широкиного були обстріляні з озброєння БМП. Також у Водяному вони потрапили під вогонь протитанкового ракетного комплексу, а в Широкиному окупанти застосували зенітну установку ЗУ-23-2.

Внаслідок обстрілу троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали легкі поранення.

За даними розвідки, одного бойовика російсько-окупаційних військ за минулу добу знищено і п'ятьох поранено.

З півночі суботи, 22 вересня, противник чотири рази з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Кримське, Новотошківське, Павлопіль і Водяне. Крім того, під Кримським окупанти застосували станкові, ручні, автоматичні і підствольні гранатомети. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що українські військові звільнили хутір в "сірій зоні" на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram