ГоловнаСуспільствоЖиття

"Владі" Армянська рекомендували скасувати режим НС

Ситуація в місті та околицях стабілізувалася.

"Владі" Армянська рекомендували скасувати режим НС
Фото: twitter/RoksolanaToday&Крым

Оперативний штаб щодо ситуації в Армянську рекомендує владі міста скасувати режим надзвичайної ситуації, введений минулої п'ятниці через погіршення екологічної ситуації на півночі анексованого Кримського півострова.

Про це повідомляє прес-служба Интерфакс.

За словами заступника начальника Головного управління МНС Росії по Республіці Крим Олексія Фрідмана, всі роботи, пов'язані з усуненням надзвичайної ситуації, проведено в повному обсязі.

Керівник кримського управління Росспоживнагляду Наталія Пеньковська заявила, що ситуація в Армянську і околицях стабілізувалася.

"Починаючи з 16 вересня, не зареєстровано перевищення максимальних разових концентрацій забруднювальних речовин, а з 18 вересня вони не тільки нижчі від фонових, але і нижчі за середньодобові показники ГДК", - заявляє "влада".

Також повідомляється, що завод з виробництва діоксиду титану, випаровування з кислотонакопичувача якого раніше називали причиною збільшення ГДК хлористого водню і сірчистого ангідриду, відновить роботу після усунення зауважень контролюючих органів.

Діти, які три тижні тому були вивезені з Армянська в санаторії, повернуться додому.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 серпня в окупованому Армянську стався викид невідомої речовини. За даними досліджень, причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного "Кримським титаном".

Українські правоохоронці розглядають три версії того, що відбувається на заводі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram