ГоловнаСуспільствоОсвіта

Конфлікт у медуніверситеті імені Богомольця вирішуватимуть чотири Міністерства

Заручниками ситуації стали і студенти, і викладачі вишу.

Конфлікт у медуніверситеті імені Богомольця вирішуватимуть чотири Міністерства
Фото: Макс Требухов

Вирішувати ситуацію з Національним медичним університетом ім. Богомолець будуть із залученням трьох міністерств - внутрішніх справ, юстиції та освіти.

Про це заявив на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський, передає "Укрінформ".

"Ми маємо план вирішення ситуації. Уряд має план дій, залучаємо до роботи Міністерство внутрішніх справ, Мін'юст, Міністерство освіти. І покроково будемо вирішувати ситуацію, що зрештою спрямовано не на вирішення якогось локального конфлікту, а на побудову нормальної здорової системи вищої освіти", - сказав Лінчевський.

Він зауважив, що зараз заручниками ситуації стали і студенти, і викладачі вишу, які повинні займатися науковою діяльністю і викладанням, а не брати участь у боротьбі різних сторін за грошові потоки.

"Це ганебна ситуація, коли адміністрація університету залучає студентів і викладачів у свої конфлікти, абсолютно далеких від медичної освіти та медичної науки", - зазначив Лінчевський.

Нагадаємо, вчора, 20 вересня, Печерський районний суд Києва відновив Катерину Амосову на посаді ректора Національного медичного університету ім. Богомольця. Повідомлялося, що вона вже почала видавати накази про власне поновлення на посаді ректора НМУ та про скасування всіх наказів, які видавав визнаний МОЗ в.о. ректора Олександр Науменко. У зв'язку з цим МОЗ звернулося в Генпрокуратуру.

6 березня МОЗ повторно відсторонило Амосову від обов'язків ректора НМУ ім. Богомольця і продовжило роботу комісії з розслідування зриву інтегрованого іспиту "КРОК 1. Стоматологія" в цьому навчальному закладі до 23 березня. У квітні МОЗ оголосило конкурс на заміщення посади ректора НМУ ім. Богомольця і розірвало контракт з Амосовою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram