ГоловнаСуспільствоОсвіта

МОЗ звернеться в Генпрокуратуру для розслідування діяльності Амосової на посаді ректора НМУ

Поновлена на посаді ректор почала видавати накази, не очікуючи підписання трудового контракту.

МОЗ звернеться в Генпрокуратуру для розслідування діяльності Амосової на посаді ректора НМУ
Фото: Макс Левин

Міністерство охорони здоров'я має намір звернутися до правоохоронних органів для розслідування діяльності Катерини Амосової на посаді ректора Національного медичного університету. Про це повідомила прес-служба МОЗ у відповідь на рішення Печерського районного суду Києва про поновлення Амосової на посаді ректора НМУ ім. Богомольця.

"Міністерство вживатиме всіх необхідних заходів у рамках закону для припинення злочинної діяльності екс-адміністрації закладу, що ганьбить репутацію найбільшого медичного університету країни і призвела до управлінського хаосу, який загрожує розкраданням бюджетних коштів. МОЗ України вважає рішення Печерського суду міста Києва від 20 вересня 2018 року про поновлення Катерини Амосової на посаді ректора Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця незаконним", - сказано в повідомленні.

МОЗ заявляє, що поновлення Амосової обмежило можливості міністерства як засновника вузу, і тому "ставить під загрозу конституційні права громадян на освіту".

Про поновлення Амосової стало відомо тільки вчора, 20 вересня, але вона вже почала видавати накази про власне поновлення на посаді ректора НМУ і про скасування всіх наказів, які видавав визнаний Міністерством охорони здоров'я виконувач обов'язків ректора Олександр Науменко.

"Юридично вона не має для цього ніяких повноважень - до відновлення трудових відносин з Міністерством охорони здоров'я України в установленому порядку Катерина Амосова не є керівником НМУ", - заявляє МОЗ.

Сьогоднішні дії Амосової в МОЗ розцінюють як рейдерське захоплення державного університету.

Нагадаємо, вчора, 20 вересня, Печерський районний суд Києва поновив Катерину Амосову на посаді ректора Національного медичного університету ім. Богомольця.

23 квітня Міністерство охорони здоров'я оголосило конкурс на заміщення посади ректора НМУ ім. Богомольця. Раніше МОЗ розірвало контракт і звільнило ректора НМУ ім. Богомольця Амосову.

6 березня МОЗ повторно відсторонило Амосову від обов'язків НМУ ім. Богомольця і продовжив роботу комісії з розслідування зриву інтегрованого іспиту "КРОК 1. Стоматологія" в цьому навчальному закладі до 23 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram