ГоловнаСуспільствоОсвіта

Печерський суд відновив Амосову на посаді ректора НМУ ім. Богомольця

Для повернення на роботу потрібен наказ МОЗ, який планує оскаржити рішення суду.

Печерський суд відновив Амосову на посаді ректора НМУ ім. Богомольця
Катерина Амосова
Фото: hromadske.ua

Печерський районний суд Києва відновив Катерину Амосову на посаді ректора Національного медичного університету ім. Богомольця. Про це сьогодні повідомила прес-служба університету, розмістивши копію рішення суду на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Рішенням Печерського районного суду міста Києва від 20 вересня 2018 Катерина Миколаївна Амосова відновлена на посаді ректора Національного медичного університету ім. Богомольця. Це рішення набуває чинності миттєво в частині, що стосується відновлення на посаді професора Катерини Амосової", - сказано в заяві університету.

Разом із тим такого судового рішення на цей момент немає в державному реєстрі. Остання постанова у справі Амосової опублікована на початку серпня, в ній Печерський суд відмовляє позивачу в задоволенні позовів у повному обсязі.

Прес-служба Міністерства охорони здоров'я України опублікувала заяву, в якій обіцяє оскаржити рішення суду. У заяві МОЗ сказано, що відомство ще не отримало "належно завіреної копії рішення суду".

"Катерина Амосова не є керівником НМУ ім. О.О. Богомольця. Для відновлення її на посаді повинен бути відповідний наказ МОЗ України і на його підставі внесені зміни до Єдиного державного реєстру. Тому зараз Катерина Амосова не має повноважень видавати накази як ректор університету", - сказано в заяві.

Нагадаємо, в лютому Міністерство охорони здоров'я відсторонило Амосову від роботи ректора НМУ ім. Богомольця і директора центру тестування МОЗ Ірину Булах за зрив інтегрованого іспиту "КРОК 1. Стоматологія". Адміністративний суд Києва відновив Амосову на посаді ректора НМУ ім. Богомольця, після чого МОЗ подало апеляцію на вказане рішення суду і виграло її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram