ГоловнаСуспільствоЖиття

Батьки з жовтня отримуватимуть "пакет малюка" у день виписки з пологового будинку, - Рева

Наразі не всі ОДА уклали договори на обслуговування проекту.

Батьки з жовтня отримуватимуть "пакет малюка" у день виписки з пологового будинку, - Рева
Фото: Идеальная мама

Батьки новонароджених почнуть отримувати безкоштовний "пакет малюка" у день виписки з пологового будинку з жовтня.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Я думаю, що з 1 жовтня "пакети малюка" почнуть видавати навіть у день виписки", - сказав він.

За словами міністра, цього тижня мало початися видавання пакетів тим, хто народив у другій декаді місяця. Однак на цю мить тільки 22 обласні державні адміністрації уклали угоди з Управлінням ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) про постачання таких пакетів.

"Інші зробили запит, ми їм дали відповідь - вони зараз думають. Ми не можемо стукати кулаком по столу, є постанова уряду, в них є запитання, вони їх поставили нам, ми відповіли", - додав Рева.

Він також зазначив, що уряд відреагував на зауваження деяких областей і вніс зміни в постанову, дозволивши забезпечувати реалізацію проектів міжнародної технічної допомоги на платній основі.

Станом на 17 вересня безкоштовний "пакет малюка" отримали 411 породіль.

Нагадаємо, "пакет малюка" є безповоротною адресною соціальною допомогою і буде видаватися по одному на кожну дитину, а отримати його зможуть мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженого. У нього входять 25 найменувань необхідних для новонародженого речей. Раніше повідомлялося, що "пакет малюка" почнуть видавати з 1 вересня.

З 2014 року розмір державної допомоги під час народження дитини затверджено у розмірі 41 280 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово у розмірі 10 320 гривень, а решта виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами.

Крім того, для громадян, які вже отримали допомогу під час народження першої дитини, на наступні 12 місяців призначається допомога у розмірі 130 гривень до досягнення дитиною трирічного віку. Водночас окрему допомогу з догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку скасовано.

У 2015 році Міністерство юстиції також запустило у Львові пілотний проект з отримання свідоцтва про народження дитини безпосередньо у пологовому будинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram