ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд продовжив арешт обвинувачених у смертельній ДТП у Харкові Зайцевій і Дронову

Наступне засідання у справі призначено на 2 жовтня.

Суд продовжив арешт обвинувачених у смертельній ДТП у Харкові Зайцевій і Дронову
Геннадий Дронов и Елена Зайцева
Фото: hromadske.kharkiv.ua

Київський районний суд Харкова задовольнив клопотання прокурора і продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Олени Зайцевої та Геннадія Дронова - учасників ДТП в жовтні 2017 року центрі Харкова, в якій загинули шестеро людей.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", суддя Віктор Попрас продовжив запобіжний захід обом обвинуваченим на 60 днів - до 16 листопада.

Свої клопотання прокурор мотивував тим, що збережуться ризики, що обвинувачені можуть сховатися від суду або зробити інший злочин, а також тяжкість злочину, який їм інкримінують.

Адвокат Дронова Сергій Перепелиця заперечував проти продовження арешту його підзахисного, називаючи ризики недоведеними і стверджуючи, що Дронов не має наміру ховатися від суду. Захисник також виступав за зміну запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт.

Дронов підтримав цю позицію, зазначивши, що у нього літня хвора мати, за якою потрібно доглядати. Разом з тим, Дронов і його адвокат підтримали клопотання про продовження запобіжного заходу Зайцевій.

Зайцева і її захист, в свою чергу, виступили за продовження утримання під вартою Дронова. При цьому адвокат Зайцевої Юлія Козир також просила суд застосувати до підзахисної цілодобовий домашній арешт. За словами Козир, у О.Зайцевої є захворювання, які потребують обстеження та лікування в умовах стаціонару, а в результаті тривалого перебування в СІЗО її стан здоров'я погіршується.

Наступне засідання у справі призначено на 2 жовтня.

Нагадаємо, 18 жовтня минулого року на вулиці Сумській в Харкові сталася смертельна ДТП. Шестеро людей загинули, п'ятеро отримали травми різного ступеня тяжкості. Обоє обвинувачених - Зайцева і Дронов - перебувають під вартою без права внесення застави на час судового розгляду.

https://lb.ua/society/2017/10/19/379654_poyavilos_video_dtp_harkove.html

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram