ГоловнаСуспільствоВійна

Суд Маріуполя засудив росіянина, який воював на Донбасі, до 10 років в'язниці

Чоловік вступив до лав бойовиків "ДНР" у 2017 році з метою заробітку.

Суд Маріуполя засудив росіянина, який воював на Донбасі, до 10 років в'язниці
Фото: runews.su

Орджонікідзевський районний суд міста Маріуполь засудив уродженця Свердловської області Російської Федерації, громадянина РФ, до 10 років в'язниці за участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків.

Про це повідомив у Фейсбуці спікер Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

Росіянина визнано винним за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) та ч. 1 ст. 332-1 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

У лютому 2017 року колишній російський військовослужбовець з метою заробити вступив до лав терористичної організації "ДНР" для участі в бойових діях проти Збройних сил України.

Обходячи контрольні пункти в'їзду-виїзду, які контролюються Україною, він незаконно перетнув держкордон і приїхав до Донецька. Його зарахували на посаду стрільця і видали вогнепальну зброю і боєприпаси. Найманець підписав контракт, в якому були узгоджені грошові виплати за службу.

У квітні 2017 року бойовика зі зброєю затримали українські військові та передали правоохоронцям.

"Під час розслідування за клопотанням прокуратури Донецької області росіянину було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Суд визнав його винним в інкримінованих злочинах і засудив до 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна", - повідомив Лисенко.

Нагадаємо, раніше бойовика "ДНР" у Запорізькій області заочно засудили до 10 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram