ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція встановила особи 7 учасників заворушень біля ГПУ (оновлено)

Одного з учасників бійки затримано.

Поліція встановила особи 7 учасників заворушень біля ГПУ (оновлено)
Фото: kmu.gov.ua

Поліція встановила особи сімох осіб, причетних до заворушень біля будівлі Генеральної прокуратури України 17 вересня. Одного з учасників бійки затримано, у нього вилучено зброю. Про це сьогодні заявив керівник Національної поліції України Сергій Князєв, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми встановили, доставили в райвідділи поліції і допитали сімох основних учасників цих правопорушень ... У тому числі встановлено і допитано особу, яка вчинила правопорушення щодо журналістки одного з телеканалів", - сказав Князєв.

У затриманого громадянина вилучили пістолет, самого чоловіка затримано, з ним проводять слідчі дії. Найближчим часом суд обере йому запобіжний захід.

Князєв не уточнив, яку організацію представляє затриманий, зазначивши лише, що йдеться про громадянина України. Нагадаємо, вчора активісти партії "Свобода", "Національного корпусу", С14 та інших націоналістичних організацій провели акцію протесту біля будівлі Генеральної прокуратури України у зв'язку з екстрадицією в РФ добровольця, який воював на Донбасі, громадянина РФ Тимура Тумгоєва. Вони вимагали відставки заступника генерального прокурора України Євгена Єніна.

Оновлення. Поліція відпустила під особисте зобов'язання чотирьох затриманих учасників заворушень біля будівлі Генеральної прокуратури 17 вересня. Про це повідомила прес-офіцер Печерського райуправління поліції Києва Оксана Тищенко, передають "Українські новини".

За її словами, загалом було затримано і доставлено в поліцію п'ятьох осіб, чотирьох вже відпустили під особисте зобов'язання, ще одного затримали за ст. 208 КПК, і він перебуватиме під вартою до судового засідання про запобіжний захід.

Під час протесту почалися заворушення, учасники акції почали кидати бруківку в двері будівлі Генпрокуратури. Вони також запалили сміття, папір і інші предмети перед входом до відомства. За фактом безладів порушено дві кримінальні справи - насильство стосовно співробітника правоохоронного органу та хуліганство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram