ГоловнаСуспільствоОсвіта

Олексій Савченко: На Миколаївщині відкриється перший в Україні центр підтримки і навчання фахівців з інклюзивної освіти Актуально

До 2021 року область виділила на створення інклюзивного середовища 7 млн гривень.

Олексій Савченко: На Миколаївщині відкриється перший в Україні центр підтримки і навчання фахівців з інклюзивної освіти

Миколаївська область перебуває в авангарді з реалізації концепції інклюзивного виховання, і вже найближчим часом на Миколаївщині буде відкрито перший і єдиний в Україні центр підтримки та навчання спеціалістів з інклюзивної освіти. До інноваційного проекту вже виявили бажання приєднатися щонайменше п’ять областей. Про це заявив голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко.

«У рамках роботи «Інноваційного кластеру «Регіональний інноваційний HUB» на Миколаївщині разом з його першим учасником, за ініціативи Миколаївської облдержадміністрації буде відкрито унікальний і поки що єдиний в Україні центр підтримки та навчання педагогів з інклюзивної освіти. Миколаївщина підтримує позицію дружини Президента Марини Порошенко та долучається до реформування інклюзивної освіти», - зазначає Олексій Савченко.

Центр має стати універсальною платформою, де педагоги в оперативному режимі зможуть обмінюватися досвідом, вчитимуться працювати з інтерактивним обладнанням та освоюватимуть нові методики роботи з дітьми. До роботи планується залучення науковців та психологів, які разом з педагогами складатимуть індивідуальні програми для дітей, які одразу ж будуть втілюватися на практиці. Крім того, центр обладнають тренажерами та розвитковою технікою за аналогією з ІРЦ (інклюзивно-ресурсний центр).

"Центр ще тільки готується до відкриття, але попередньо проект вже зацікавив колег з 5 областей, які вже зараз готові переймати той досвід, який має Миколаївщина. Важливо, що на базі центру все буде в режимі он-лайн, не треба чекати місяцями і роками, поки інформація буде проаналізована. Усе буде тут і зараз. Найефективніші методики, новітнє обладнання - це все для єдиної мети, щоб діти мали можливість стати соціально активними і в повній мірі брати участь в житті області, країни", - додає Олексій Савченко.

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації також зазначив, що для створення інклюзивного середовища Програмою розвитку освіти Миколаївської області на 2017-2021 роки виділено 7 млн гривень. В області вже обладнано 18 ІРЦ, 4 бібліотеки і 4 ресурсні кімнати в місцевих школах. Крім того, зараз департамент освіти і науки ОДА закуповує спецтранспорт для забезпечення навчання дітей з особливими освітніми потребами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram