ГоловнаСуспільствоЖиття

Бойовика "ДНР" у Запорізькій області заочно засудили до 10 років в'язниці

Займаючи "посаду командира взводу", зловмисник організовував незаконні спостережні пункти терористів і готував "підлеглих".

Бойовика "ДНР" у Запорізькій області заочно засудили до 10 років в'язниці
Фото: ssu.gov.ua

За матеріалами СБУ Токмацький районний суд Запорізької області засудив найманця терористичної організації "ДНР" до десяти років позбавлення волі заочно. Про це повідомляється на сайті СБУ.

"Співробітники контррозвідки встановили, що у вересні 2014 року житель Амвросіївського району Донецької області приєднався до незаконних збройних формувань. Перебуваючи в складі бандформування, він брав участь в бойових діях проти сил антитерористичної операції поблизу с. Біла Кам'янка Старобільського району Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Згодом, займаючи "посаду командира взводу", зловмисник організовував незаконні спостережні пункти терористів, а також здійснював підготовку "підлеглих".

Суд визнав учасника угруповання винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-1 (Залучення до скоєння терористичного акту) Кримінального кодексу України і призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Засудженого оголошено в розшук. Початок терміну відбування покарання буде обчислюватися з дня його затримання і приведення судового вироку у виконання.

Викриття протиправних дій зловмисника проводилося Управлінням СБУ у Волинській області.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала антиукраїнського інтернет-агітатора в Одесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram