ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ Криму заявило, що в Армянську немає отруєнь хімречовинами

У соцмережах повідомляють, що лікарі ставлять діагноз «гостре респіраторне захворювання» незалежно від симптомів.

МОЗ Криму заявило, що в Армянську немає отруєнь хімречовинами
Фото: obzor.io

Підконтрольне Росії Міністерство охорони здоров'я Криму 15 вересня заявило, що в Армянську не зареєстровано жодного випадку отруєння хімічними речовинами, передає Крим.Реалії.  

У МОЗ повідомили, що головний лікар міської лікарні Армянська спростувала інформацію, яка з'явилася в соціальних мережах, про те, що в медзакладах Армянська почали реєструвати випадки отруєння хімічними речовинами.

За даними міністерства, станом на 15 вересня в дитячому відділенні перебувають 5 дітей з діагнозами гострий фарингіт, трахеїт, трахеобронхіт.

«Інфекційне відділення заповнене на 70% пацієнтами із сезонними інфекційними захворюваннями. Крім того, є звернення громадян із тривожними станами про своє здоров'я без симптоматичних виявів», - йдеться в повідомленні.  

За даними Центральної міської лікарні Армянська, в період із 14 по 15 вересня по медичну допомогу звернулися чотири людини, дітей серед них не зареєстровано. За офіційними даними, серед діагнозів - алергічні реакції неясної етіології, алергічний фарингіт.

Як стверджує МОЗ, троє пацієнтів перебувають на амбулаторному лікуванні, один був госпіталізований з діагнозом алергічна реакція неясної етіології, стан пацієнта задовільний.

Деякі користувачі соціальних мереж з Армянська пишуть, що інформація МОЗ не відповідає дійсності. За їхньою інформацією, лікарі в місцевій лікарні ставлять дітям діагноз «гостре респіраторне захворювання» незалежно від симптомів.

Напередодні місцева влада Армянська заговорили про введення режиму надзвичайної ситуації через п'ятиразове підвищення концентрації шкідливих речовин у місті.  

Нагадаємо, в Армянську 23-24 серпня стався викид в атмосферу речовини невідомого походження. Спочатку представники окупаційної влади не визнавали проблеми, проте 4 вересня "кримська влада" вперше заявила, що гранично допустима концентрація сірчистого ангідриду в Армянську і прилеглих селищах перевищила норму. 

Дітей евакуювали, місцевих жителів закликали якомога менше часу проводити на відкритому повітрі. У результаті викиду хімікатів у анексованому Криму на материкову частину України виїхали 59 чоловік.

Також повідомлялося, що через викиди хімікатів постраждав 61 український прикордонник. Повідомляється, що п'ятьох із низ госпіталізували, нині вони перебувають в Одеському клінічному госпіталі ДПСУ.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram