ГоловнаСуспільствоОсвіта

Перші три підручники для першокласників НУШ вже віддруковані і їдуть у регіони, - МОН

Міністерство просить органи місцевої влади організувати оперативну доставку книг з книжкових баз у школи.

Перші три підручники для першокласників НУШ вже віддруковані і їдуть у регіони, - МОН
Фото: EPA/UPG

100% букварів, підручників з математики та курсу "Я досліджую світ" для 1 класу Нової української школи надруковані і передаються на розвезення в обласні книжкові бази. Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

"Для нас важливо, щоб підручники з базових предметів - букварі, підручники з математики та курсу "Я досліджую світ" - прийшли в школу швидше, щоб вчителі могли з ними ознайомитися і почати роботу з дітьми. Всього 2 тижні на доставку - нормальний термін, враховуючи досвід попередніх років, тобто підручники повинні бути в школах до 1 жовтня", - заявила міністр освіти Лілія Гриневич.

Міністр зазначила, що "завжди є застереження про роботу місцевих органів самоврядування".

"Ми довозимо всі книги до обласних книжкових баз, а далі їх розвозять місцеві органи самоврядування. Тому я хочу звернутися до керівників на місцях: будь ласка, не зволікайте з розвезенням, відразу як тільки отримаєте підручники на обласні бази - починайте підвезення до шкіл", - наголосила Гриневич.

"Нагадаємо, з цього навчального року в рамках Нової української школи у першокласників в перший місяць навчання проходить адаптаційний період - вони вчаться без підручників, не носять до школи важкі ранці і вчаться дотримуватися шкільних правил і щоденних алгоритмів роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram