ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала в Одесі шахраїв, які продавали фальшиві квитки на Imagine Dragons

Шахраї продали близько 2 тисяч квитків приблизно на 3 млн гривень.

Співробітники кіберполіції спільно зі слідчими Одеси виявили та затримали злочинну групу, що продавала фальшиві квитки на концерти і спортивні події. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Фото: npu.gov.ua

Працівники кіберполіції встановили, що продаж квитків на концерт всесвітньо відомої групи Imagine Dragons здійснювався на створеному зловмисниками сайті «e-ticket.in.ua». Зараз встановлено близько двох тисяч громадян, які стали жертвами цих шахраїв і були обмануті на суму понад 3 мільйони гривень.

Поліцейські встановили, що в лютому 2018 група осіб зареєструвала низку доменних імен, назви яких були схожими з легальними сайтами з продажу квитків на концерти та футбольні матчі. Продаж фейкових квитків розпочався з квітня 2018 і весь цей час посилання на сайт активно просувалися зловмисниками в пошукових сервісах і в соціальних мережах. Оплата здійснювалась на сайті за допомогою електронної платіжної системи, на рахунки, які зловмисники заздалегідь зареєстрували на підставних осіб.

Використання сайту і онлайн платформи розрахунку давало можливість зловмисникам реалізовувати електронні квитки з підробленим штрих-кодом всім бажаючим, не викликаючи підозри. Про те, що квитки були фейкові, громадяни дізнавалися вже під час сканування квитків перед концертом.

За результатами проведеної працівниками кіберполіції роботи вдалося встановити IP-адреси, звідки здійснювалося адміністрування сайту і управління розрахунковою платформою. Встановлено способи і шляхи переведення в готівку коштів і осіб, що здійснювали просування та рекламу ресурсу в мережі.

Організатором шахрайської групи виявився 37-річний одесит. Саме він здійснював підбір осіб, які просували сайт, щодня знімав з підставних рахунків кошти, оплачував послуги хостингу сайту і реєстрацію доменних імен.

За місцем проживання організатора проведено обшук, у нього вилучено сім-карти телефонів, з яких відбувалося управління рахунками, комп'ютерна техніка та смартфони, а також банківські картки.

Крім того, працівники кіберполіції встановили веб-сторінки «final2018.kiev.ua» і «finalrussia2018.com», за допомогою яких ці ж особи продавали фейкові квитки на Чемпіонат світу з футболу 2018 року.

Організатору злочинної групи оголошено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст. 190 (шахрайство) КК України. Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі.

Поліцейські також закликають громадян, які стали жертвами злочинних дій цих шахраїв, звертатися в Причорноморське управління кіберполіції за адресою: м. Одеса, Скиданівський спуск, 7а або телефонами: (048) 7335208, 0679103529.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram