ГоловнаСуспільствоЖиття

Морпіхи і авіація відпрацювали відбиття висадки ворожого десанту на Азовському узбережжі

"З поставленими завданнями підрозділи цілком впоралися".

Морпіхи і авіація відпрацювали відбиття висадки ворожого десанту на Азовському узбережжі
Фото: facebook.com/36obrmp

Підрозділи морської піхоти та авіації Сухопутних військ Збройних сил України провели спільне тренування з відбиття висадки морського ворожого десанту.

Про це повідомляє в Фейсбуці прес-служба 36-ї окремої бригади морської піхоти.

За легендою навчань підрозділи морської піхоти і авіації знищували умовного противника, який намагався висадитися на узбережжі Азовського моря.

"Морські піхотинці з залученням артилерії і авіації зірвали плани умовного противника з висадки морського десанту на узбережжі в зазначеному районі - ворог відмовився від висадки", - наголошено в повідомленні.

Основу навчань склала авіаційна складова, за допомогою якої було забезпечено доставку і висадку десанту, прикриття підрозділів морської піхоти з повітря, знищення умовного противника на морі.

"З поставленими завданнями підрозділу впоралися повною мірою. Тренування з відбиття дій супротивника на узбережжі Азовського і Чорного морів триватиме і надалі", - зазначив генерал-майор Юрій Содоль.

Нагадаємо, 6 вересня на засіданні Ради національної безпеки і оборони було прийнято рішення посилити військово-морську присутність в Азовському морі. Це пов'язано з агресивними діями Російської Федерації.

11 вересня бронекатери "Лубни" і "Кременчук" вийшли на службу в районі Бердянського порту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram