ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецьку бойовики оточили готель "Прага", щоб роззброїти "батальйон Прилєпіна"

Повідомляється, що командира батальйону затримано.

У Донецьку бойовики оточили готель "Прага", щоб роззброїти "батальйон Прилєпіна"
Захар Прилепин
Фото: ryb.ru

У Донецьку бойовики "ДНР" оточили квартал в районі готелю "Прага", де базується збройне формування, відоме як "батальйон Захара Прилєпіна", передають Новости Донбасса.

Російський блогер Олександр Жучковський, який неодноразово говорив, що займався перекиданням "добровольців" на Донбас, повідомив у своєму Telegram-каналі, що почалося роззброєння "батальйону Прилєпіна".

За словами Жучковського, був чутний вибух і безладна стрілянина, але хто в кого стріляв, незрозуміло. "Базу оточено, нікого з бійців не випускають, командир батальйону Сергій Фомченков ("Фомич") затриманий", - зазначив Жучковський.

Інформацію про роззброєння в своєму Telegram-каналі підтвердив журналіст Сергій Білоус, який працює на підконтрольній "ДНР" території. За його словами, відбулася "дивна ситуація". Білоус зазначив, що "батальйон вів переговори" про перехід у підпорядкування "народної міліції ДНР". "Але, мабуть, хтось із керівництва батальйону повів себе неадекватно", - припускає Білоус.

"Депутат парламенту ДНР" Владислав Бердичевський (Бриг) повідомив РБК, що були затримані командир формування "Фомич" і боєць з позивним "Араб". За словами Бердичевського, батальйону було запропоновано перейти в структуру "МВС".

"Не знаю, що там пішло не так, сподіваюся, що розсудливість візьме верх, і ніхто не постраждає", - додав він.

Telegram-канал WarGonzo опублікував фотографію, зроблену неподалік від "Праги". На знімку видно групу озброєних людей.

За інформацією WarGonzo, "Хомича" і "Араба" повинні найближчим часом відпустити. Також стверджується, що "нікого не роззброюють".

Російський політик і письменник Едуард Лимонов у твіттері повідомив, що "в Донецьку заарештували комбата Фомченкова. Повідомили, що будуть тримати поки він не віддасть наказ батальйону роззброїтися. Щойно він віддав наказ батальйону роззброїтися. Думаємо, це наслідок розподілу влади після вбивства Захарченка".

Російський письменник Захар Прилєпін розповідав, що сформував батальйон, яким командував Фомченков. Крім того, Прилєпін був заступником командира в цьому формуванні до липня 2018 року. Також Прилєпін був радником убитого глави "ДНР" Олександра Захарченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram