ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові під час спецоперації СБУ застрелили ветерана АТО

У місті силовики затримували вимагачів.

У Харкові 13 вересня в супермаркеті "Рост Малишевський" силовики під час затримання застрелили ветерана АТО. Про це повідомляє місцеве видання NewsRoom з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Фото: соцмережі

За попередніми даними, в Слобідському районі співробітники СБУ і "Альфи" проводили слідчі дії за фактом вимагання групою осіб $50 тисяч у приватної фірми.

Під час затримання один з імовірних порушників спробував дістати гранату, після чого правоохоронцям довелося застосувати табельну зброю. В результаті було поранено харків'янина 1995 року народження. Чоловіка у стані клінічної смерті встигли доставити в лікарню, проте врятувати його не вдалося.

"Згідно з нашою інформацією, загиблий служив у військовій частині Нацгвардії, але був звільнений 26 січня нинішнього року. Після цього він очолював організацію ветеранів АТО в одному з районів Харкова. Подробиці трагедії наразі з'ясовуються", - йдеться у повідомленні.

Служба безпеки України оприлюднила подробиці операції, яку провела у Харкові вдень 13 вересня.

"В місті проводилася спецоперація із затримання вимагачів. Злочинне угруповання вимагало у підприємця 30 тис. дол. Під час затримання організаторів угруповання один з них намагався чинити опір, погрожував правоохоронцям гранатою. Співробітник СБУ застрелив його. Другого учасника злочинного угруповання затримали"- повідомили у прес-службі відомства.

За інформацією СБУ, учасники угруповання нападали на будівельні майданчики, били людей, які блокували проведення робіт. Водночас вони прикривалися ім'ям Харківської міської організації ветеранів АТО.

Слідчі дії тривають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram