ГоловнаСуспільствоВійна

На блокпосту біля Маріуполя затримали мікроавтобус, що перевозив протитанкові міни та вибухівку

Затримано двох українців і двох громадян Білорусі.

На блокпосту біля Маріуполя затримали мікроавтобус, що перевозив протитанкові міни та вибухівку
Фото: facebook.com/pressjfo.news

Бійці Національної гвардії в Донецькій області затримали мікроавтобус, що перевозив міни і вибухівку.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"Цих вихідних, під час несення служби на блокпосту поблизу міста Маріуполя, гвардійці ротної групи 16-го окремого батальйону ОГП НГУ зі складу Об'єднаних сил зупинили для перевірки мікроавтобус "VW Multivan". В автомобілі перебували двоє громадян України, які проживають у Київській і Дніпровській областях, а також двоє громадян Республіки Білорусь, які помітно нервували. Як з'ясувалося, не даремно", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що під час огляду мікроавтобуса були виявлені дві протитанкові міни, п'ять запалів УЗРГМ і 200 грамів пластиду, які перевозилися без дозвільних документів.

"За підозрою у скоєнні злочину, передбаченого п. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) всіх чотирьох, а також їхній автомобіль, передали поліції області для подальших процесуальних дій.

Нагадаємо, раніше в рамках спецзаходів з протидії незаконному обігу зброї та вибухівки поліцейські провели обшук в будинку 52-річного жителя Красногорівки Донецької області. В результаті було вилучено два реактивних протитанкових гранатомети РПГ-22, два заряди до ручного протитанкового гранатомета РПГ-7, вісім осколкових гранат із запалами до них, три вишибні заряди, один - окопного розриву і понад два кілограми тротилу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram