ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко нагородив 11 осіб, які ризикнули життям заради порятунку ближніх

Серед них - одеські школярі Катя Ной і Максим Тихончук з табору "Вікторія".

У четвер, 13 серпня, в Маріїнському палаці в Києві за участю президента Петра Порошенка відбулася церемонія нагородження лауреатів премії ДСНС "Герой-рятувальник року - 2018".

Про це йдеться на сайті голови держави.

Дипломи та цінні подарунки з рук президента отримали 11 осіб, які ризикнули своїм життям заради порятунку ближніх.

Серед лауреатів - колишній оператор приватного підприємства "Віктор і К" Олександр Опара, який 25 травня цього року в Світловодську Кіровоградської області врятував з води 7-річного хлопчика і надав йому першу допомогу.

Також - випускниця Одеської СШ №120 Катерина Ной, яка вночі з 15 на 16 вересня 2017 року в Одесі врятувала під час пожежі в таборі "Вікторія" вісьмох дітей віком від 8 до 10 років. Учень Рішельєвського ліцею Одеси Максим Тихончук тоді ж урятував 15 дитячих життів і теж удостоєний звання "Герой-рятувальник".

Студент третього курсу Національного фармацевтичного університету Євген Ткачук 29 жовтня 2017 року врятував з палаючого будинку дитину 2004 року народження і допоміг евакуюватися ще чотирьом дорослим (батькам і бабусі з дідусем).

Дарина Тутка, медична сестра "Полтавського районного клінічного центру первинної медичної допомоги" Розсошенської амбулаторії, наприкінці травня цього року разом з маленьким сином врятувала з води рибалку, який упав у водойму через відмову ніг.

Учень школи села Рахни Гайсинського району Вінницької області Артем Суховецький у січні 2018 року врятував свого 4-річного братика, який на санчатах провалився під лід.

Водій ТОВ "Експрес Т" з с. Крюківщина Київської області Олександр Хоменко в червні 2018 року врятував з палаючої машини водія і вагітну жінку, які потрапили в ДТП на Київщині.

Адміністратор компанії автоматеріалів з Харкова Олексій Коротєєв у квітні на пожежі врятував чоловіка 1958 року і дворічного хлопчика.

Учень 10 класу ЗОШ №67 Києва Андрій Буртовий 2 травня вивів з палаючого будинку десяток жителів.

13-річна школярка Ірина Петрашенко з Чернігівської області 4 липня 2018 року врятувала малолітнього хлопчика, який упав у воду на місцевому ставку в селі Старий Биків.

Восьмирічний учень Львівської СШ №45 Володимир Соловйов 27 травня 2018 року, перебуваючи на відпочинку в смт Ярмолинці Хмельницької області, врятував товариша, який упав у воду на місцевому ставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram