ГоловнаСуспільствоЖиття

ЦВК перевищила повноваження, скасувавши жовтневі вибори в ОТГ, - мер Миронівки

"Переконати людей, що ОТГ принесе їм користь, було дуже складно".

ЦВК перевищила повноваження, скасувавши жовтневі вибори в ОТГ, - мер Миронівки
Виталий Савенко
Фото: Макс Левин

ЦВК перевищила свої повноваження, скасувавши вибори в ОТГ, оскільки, відповідно до закону, вибори мали відбутися в жовтні 2018 року. Таку думку висловив Віталій Савенко, мер міста Миронівка (Київська область) на круглому столі, проведеному в рамках інформаційного партнерства Інституту Горшеніна і Реанімаційного пакету реформ.

"Наскільки я знаю, близько 100 громад подали документи на жовтневі вибори, а це, повірте, копітка робота була, всі очікують цих виборів, а дядьки в теплих кабінетах вирішили інакше", - сказав Савенко.

За словами міського голови, їхня ОТГ подала документи на вибори вчасно.

"У мене є такий населений пункт - Центральне. Там відомий на всю Україну інститут селекції, який випускає кандидатів і докторів наук. Це село треба було переконати, що ОТГ принесе їм користь, що будуть свої надходження. Провівши в три етапи по дві сесії громадських слухань, я зумів їх переконати. І як мені перед цими людьми зараз, коли все загальмувалося?" - підкреслив мер Миронівки.

Як стверджує Савенко, децентралізація в Київській області проходить "дуже важко", зокрема тому, що в області змінювалися губернатори.

"Місто Миронівка є промисловим. Ми маємо 85% надходжень районного бюджету. Ні голова райадміністрації, ні голова райради такий ресурс втрачати не хоче. Тому голова районної ради налаштовував сільських голів, що для цих об'єднань ще не час, що ще немає законодавства. Хоча ми знаємо, що понад 400 громад по Україні вже об'єдналися", - розповів Савенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram