ГоловнаСуспільствоЖиття

Ветеран АТО Ананьєв, випущений поліцією під поручительство, презентував книгу в Дніпрі

Військового блогера затримали напередодні анонсованої на 10 вересня презентації.

У Дніпрі увечері 12 вересня провели презентацію дебютної книги затриманого днями поліцією, а потім випущеного під поручительство військового блогера, учасника бойових дій на Донбасі Валерія Ананьєва.

Захід відбувся в лекційному залі Центральної міської бібліотеки на два дні пізніше, ніж було заплановано, передає Радіо Свобода.

Зустріч відбулася у форматі "запитання - відповідь". На неї зібралося понад двісті дніпрян - колишні бійці, волонтери, громадські активісти, читачі.

Фото: Радіо Свобода

За словами Валерія Ананьєва, книгу "Сліди на дорозі", яка в художній формі розповідає про пережиті події в зоні бойових дій на Донбасі, він писав кілька років.

"Я не читав нічого з того, що пов'язано з війною. Але є художні твори, які вплинули на написання книги, які мене чіпляють. Найбільше вплинули "Пікнік на узбіччі" Стругацьких і "Солярис" Лема. Деякі речі, які мене вразили, як були подані, я намагався привнести в текст. Уже місяць книга в продажу - і її прочитало близько п'яти тисяч осіб. Люди пишуть мені листи, ці листи дуже щирі, пишуть мені про емоції, які вони відчували, читаючи. Це для мене найбільший комплімент", - розповів автор.

Ця зустріч екс-бійця з читачами в Дніпрі пройшла без ексцесів і завершилася автограф-сесією.

Валерій Ананьєв планує продовжувати свій всеукраїнський тур на підтримку книги, яка, за його словами, вийшла тиражем 10 тисяч екземплярів, половина з яких уже розійшлася.

У той самий час, за даними джерел Радіо Свобода, справу, фігурантом якої є Валерій Ананьєв, поки що не закрито. Поліція затримала Ананьєва в понеділок увечері в Дніпрі перед презентацією його книжки "Сліди на дорозі".

За даними правоохоронців, Ананьєва затримали для проведення слідчих дій у справі, відкритій за частиною 2 статті 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження). За даними поліції, інцидент стався в січні 2016 року, коли військовий під час конфлікту в тренажерному залі вдарив людину. У квітні 2018 року у зв'язку з неявкою в органи досудового слідства його оголосили в розшук.

11 вересня Новомосковський міський суд Дніпропетровської відпустив Ананьєва під поручительство народного депутата України Андрія Денисенка.

Валерій Ананьєв народився в місті Первомайську Луганської області. Служив у 25-й десантній бригаді ЗСУ п'ять років, з них два - в зоні бойових дій на Донбасі. Був тяжко поранений і контужений у боях під Слов'янськом. Увесь час у зоні АТО вів відеоблог. У травні 2018-го анонсував вихід своєї дебютної книги "Сліди на дорозі", яка розповідає про війну на Донбасі. З вересня розпочався всеукраїнський тур автора на підтримку цієї книги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram