ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти змінило положення про конкурсний відбір підручників

Проекти для 2, 6 і 11 класів потрібно подавати вже у вигляді оригінал-макету.

Міносвіти змінило положення про конкурсний відбір підручників
Фото: firtka.if.ua

Міністерство освіти і науки змінило положення про конкурсний відбір підручників на 2018/2019 навчальний рік. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Ключові зміни для авторів - це надання проекту книги вже в повному обсязі й обов'язково у вигляді оригінал-макету, включаючи всі ілюстрації і обкладинку.

"Зараз ми готуємо значні зміни в процедуру експертизи підручників для шкіл. Одним із них є те, що учасники повинні будуть подавати нам на конкурс оригінал-макет усього підручника, від першої до останньої сторінки, разом з проектом обкладинки. Так експерти зможуть відразу знаходити в підручниках порушення, зокрема плагіат, невідповідність зображень тощо", - сказано в повідомленні.

У Міносвіти зазначають, що в цьому році на експертизу приймали проекти, які містять частину в рукописному вигляді, що призвело до виявлення помилок уже на етапі отримання міністерського грифа. Через це книги не були допущені до друку, видавці подали в суд і заблокували всю лінійку підручників.

Прийом оригінал-макетів підручників для 2 і 6 класів триватиме до 11 грудня, а для 11 класу - до 18 грудня.

Передбачають, що для 2 класу будуть друкуватися 27 назв підручників, а для 11 - відразу 71 назва. Для 6 класу поки що планується друк 9 назв - з Всесвітньої історії, інформатики та української мови для шкіл національних меншин.

Нагадаємо, раніше Міносвіти вирішило розпустити і повністю реорганізувати інститут, який відповідає за експертизу підручників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram