ГоловнаСуспільствоЖиття

Троє співробітників "Води Донбасу" підуть під суд через загибель 5-річної дівчинки

Дитина втонула в котловані, який засипали тільки згідно із документами.

Троє співробітників "Води Донбасу" підуть під суд через загибель 5-річної дівчинки
Фото: LIGA.net

Прокуратура Донецької області завершила розслідування справи за обвинуваченням трьох посадовців КП "Вода Донбасу" в загибелі 5-річної дитини через службову недбалість. Про це повідомила прес-служба відомства.

Кримінальне провадження порушили навесні 2018 року. 16 квітня в поліцію звернулася мешканка міста Мирноград, яка повідомила про те, що її 5-річна дочка пішла гуляти і зникла. До пошуків дівчинки залучили співробітників поліції, рятувальників і місцевих жителів. Тіло дитини знайшли біля будинку в ямі з водою, що залишилася після проведення ремонтних робіт на водогоні.

Експертиза встановила, що дівчинка потонула.

Співробітників компанії звинувачують у порушенні правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою. Встановлено, що в жовтні 2017-го під керівництвом начальника дільниці "Вода Донбасу" проводився ремонт трубопроводу водопостачання на одній з вулиць міста. Після ремонту директор підприємства склав і підписав акт виконаних робіт. Серед іншого чиновник зазначив, що котлован після ремонту трубопроводу засипано, хоча це не відповідало дійсності.

Під суд також іде головний інженер підприємства, який мав контролювати виконання ремонтних робіт.

Нагадаємо, на початку вересня через негоду було знеструмлено чотири населені пункти і припинено водопостачання міста Авдіївка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram