ГоловнаСуспільствоЖиття

Посольство України у Франції закликало посилити тиск на РФ для звільнення Сущенка

"Необхідно далі зміцнювати міжнародні зусилля, щоб негайно звільнити всіх українських політв'язнів".

Посольство України у Франції закликало посилити тиск на РФ для звільнення Сущенка
Роман Сущенко
Фото: Прямой

Посольство України у Франції закликало міжнародну спільноту посилити тиск на Російську Федерацію для звільнення всіх українських політв'язнів, зокрема журналіста Романа Сущенка.

Про це повідомляють на сторінці посольства у Фейсбуці.

"Верховний суд РФ ухвалить рішення про апеляцію у справі Романа Сущенка. Необхідно далі зміцнювати міжнародні зусилля, збільшуючи тиск на Росію, щоб негайно звільнити всіх українських політичних в'язнів", - йдеться в повідомленні.

Посольство також опублікувало малюнки, які Сущенко малює в СІЗО "Лефортово" за допомогою кулькових ручок, чаю і лушпиння цибулі.

Фото: facebook.com/ambassadeukraineenfrance

Нагадаємо, кореспондента українського інформагентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка затримали в Москві у вересні 2016 року, коли той приїхав у Росію відвідати родичів. У жовтні ФСБ РФ висунула йому офіційне звинувачення.

4 червня 2018 суд у Москві визнав Сущенка винним у шпигунстві і засудив до 12 років колонії суворого режиму.

Міністерство закордонних справ України висловило РФ протест через цей вирок. А президент Петро Порошенко в лютому 2018-го заявив, що Україна готова обміняти спійманих на Донбасі російських солдатів на українських заручників, яких утримують у РФ, у тому числі на Сущенка.

Влітку російський суд не дав відвідати Сущенка українському омбудсмену Людмилі Денісовій після кількох звернень. 9 липня до політв'язня пустили українського консула Геннадія Барескаленка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram