ГоловнаСуспільствоЖиття

Правоохоронці назвали три версії викидів в окупованому Криму

Розслідується кримінальна справа за статтею "забруднення атмосферного повітря".

Правоохоронці назвали три версії викидів в окупованому Криму
Фото: infoindustria.com.ua

Слідчі Головного управління Національної поліції в Автономній республіці Крим та місті Севастополі розглядають три версії забруднення повітря в анексованому Криму та Херсонській області.

Проводиться розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 241 КК України (забруднення атмосферного повітря), повідомляє прес-служба ГУНП в АР Крим і м. Севастополі.

Зараз слідчі розглядають три версії викиду в атмосферу залишків сірчистого ангідриду та оксиду сірки:

- через неправильну експлуатацію заводів, розташованих на півночі Криму ("Кримський Титан", "Кримський содовий завод" і "Кримський бромовий завод");

- через пошкодження резервуарів з відходами на заводах "Кримський Титан", "Кримський содовий завод" і "Кримський бромовий завод" під час проведення військових навчань Російською Федерацією;

- викид в атмосферу здійснено Російською Федерацією з метою створення масштабної інформаційної кампанії проти України для дестабілізації ситуації на півдні Херсонської області шляхом організації стихійних мітингів незадоволених екологічною ситуацією місцевих жителів з обох сторін адмінкордону з вимогами розблокувати дамбу на Північно-Кримському каналі і відновити подавання води на тимчасово окуповану територію Криму для припинення техногенної катастрофи в регіоні.

У поліції повідомляють, що зараз правоохоронці допитують свідків, надсилають запити про наявність на території можливих джерел забруднення, а також в установи про факти скарг громадян на погіршення стану здоров'я. На відповідні дослідження в експертні установи спрямовані зразки ґрунту, води і повітря на півдні Херсонської області.

Раніше голова Херсонської обласної держадміністрації Андрій Гордєєв повідомив, що на заводі "Титанові інвестиції" ("Кримський титан") , розташованому на території окупованого Криму, сталася техногенна аварія. За його словами, ситуація в Херсонській області нормалізується.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram