ГоловнаСуспільствоЖиття

Миколаївський суд почав обирати запобіжний захід пенсіонеру, який стріляв у дітей (оновлено)

Підозрюваний визнає, що вистрілив, але стверджує, що зробив це випадково.

Центральний районний суд Миколаєва обирає запобіжний захід пенсіонеру, який поранив трьох дітей із саморобної зброї. Про це повідомляє місцеве видання "Новости Н".

Підозрюваний Олександр Євграфов під час інциденту був п'яним - експертиза показала 1,5 проміле алкоголю в крові. Оскільки раніше чоловік уже притягувався до адміністративної відповідальності за розпивання алкоголю в громадських місцях, прокуратура просить узяти його під варту. Серед ризиків вказується те, що обвинувачений може переховуватися від правосуддя, знищити докази, а також впливати на свідків і потерпілих. Прокурор зазначила, що стан здоров'я підсудного дозволяє утримувати його в СІЗО, крім того, є ризик тиску на свідків і вчинення нових злочинів. Крім цього, вона зазначила, що підсудний має родича в Новоодеській поліції.

Євграфов свою провину визнає, але стверджує, що зробив постріл "випадково". Пенсіонер також говорить, що не лаявся на адресу дітей, а нецензурно висловлювалися власне самі діти. За його словами, зброю він не виготовляв, а знайшов і виніс з будинку, щоб налякати дітей.

Дріб, вилучений з ран постраждалих дітей, ще в медиків. Потерпілого хлопчика очікує ще одна операція для видалення дробу з тіла.

Оновлення. Батьки постраждалих дітей у суді відмовилися від претензій до Євграфова. Матері дівчаток, яким не знадобилася госпіталізація, отримали по 10 тисяч гривень компенсації на лікування. Мати постраждалого хлопчика, який ще перебуває в лікарні, отримала 13 тисяч гривень і теж заявила, що не тримає зла на пенсіонера.

Сусідка підозрюваного, викликана як свідок, заявила, що чоловік є дуже добрим і доброзичливим, а діти "дійсно дуже шуміли".

Суддя Світлана Скрипниченко пішла у дорадчу кімнату. Очікується, що рішення про запобіжний захід для Євграфова буде оголошено вранці у середу, 12 вересня.

Нагадаємо, напередодні Євграфов поранив із саморобної зброї трьох дітей, які галасували під час гри. Потерпілий 12-річний хлопчик ще перебуває в лікарні, двоє дівчаток (5 і 9 років) отримали медичну допомогу і вже перебувають вдома.

За фактом стрілянини розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, п.1.2 ч. 2 ст. 115 КК України "Умисне вбивство", що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram