ГоловнаСуспільствоЖиття

Генпрокуратура доручила СБУ перевірити діяльність ведучого "112 Україна" Жарких

Денис Жарких раніше працював ведучим на телеканалах сепаратистів на Донбасі.

Генпрокуратура доручила СБУ перевірити діяльність ведучого "112 Україна" Жарких
Денис Жарких
Фото: youtube.com

Генеральна прокуратура доручила Службі безпеки перевірити законність діяльності ведучого телеканалу "112 Україна" Дениса Жарких.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко в інтерв'ю виданню "Цензор.Нет".

"Вчора одна з журналісток написала про нове обличчя на одному з телеканалів Медведчука. Нібито раніше ця особа (Жарких, - ред.) працювала на сепарському ТВ. Я, чесно кажучи, спочатку не зрозумів, про що мова; думав, що це просто гість програми... Я тут же набираю необхідний підрозділ СБУ, якому даю пряме доручення на перевірку. Звичайно, потім усе це буде оформлено офіційно, з паперами", - повідомив він.

Луценко також зазначив, що спецслужба повинна перевірити можливу причетність телеведучого до антиукраїнської пропаганди.

Як відомо, до роботи на "112 Україна" Жарких працював ведучим на телеканалах сепаратистів на Донбасі. З вересня 2006 року до серпня 2007 року він був керівником прес-служби Партії регіонів, а потім в.о. головного редактора газети "Хрещатик".

Нагадаємо, новий власник телеканалу "112 Україна" Едуард Катц є підставною особою, яка діє в інтересах українського політика Віктора Медведчука, близького до Кремля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram