ГоловнаСуспільствоЖиття

У поліції прокоментували затримання ветерана АТО Ананьєва

Після інциденту 2016 року він неодноразово розмовляв з правоохоронцями по телефону, але так і не з'явився у відділення.

У поліції прокоментували затримання ветерана АТО Ананьєва
Валерий Ананьев
Фото: facebook.com/id.ananiev

У поліції прокоментували затримання ветерана антитерористичної операції на Донбасі Валерія Ананьєва у Дніпрі 10 вересня.

Про це повідомила прес-служба поліції Дніпропетровської області у Фейсбуці.

"Інцидент, який пов'язаний із затриманням, стався в січні 2016 року. Під час тренування в спортзалі в смт Гвардійське між двома чоловіками стався конфлікт. Після словесної перепалки один з чоловіків завдав кількох ударів кулаком в обличчя іншому. Потерпілого доправили в лікарню, де йому поставили діагноз «крововилив навколо очей, забій головного мозку I ступеня, перелом кісток носа зі зміщенням»", - йдеться в повідомленні.

Слідчим відділом ця подія була кваліфікована за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу (легкі тілесні ушкодження). Згідно з довідкою судмедекспертизи, в якій було зазначено ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, кваліфікацію кримінального провадження було змінено на ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

"У зв'язку з неявкою Ананьєва в органи досудового слідства його близьким родичам було вручено письмове повідомлення про підозру і повідомлено про необхідність явки в Новомосковський відділ поліції. У зв'язку з відсутністю можливості проведення слідчих дій підозрюваний був оголошений у розшук 4 квітня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

У поліції заявили, що весь цей час з Ананьєвим неодноразово розмовляли по телефону і закликали його з'явитися у відділення. 7 червня 2018 року слідчий суддя Новомосковського міжрайонного суду постановив примусово доставити його на засідання для обрання запобіжного заходу.

Сам Ананьєв у коментарі "Цензор.Нет" заявив, що визнає, що був не правий, і готовий компенсувати потерпілому заподіяну шкоду.

"Отже, Валерій визнає факт правопорушення 9 січня 2016 року в селищі Гвардійське. Мати потерпілого Любов Белоусова в інтерв'ю говорить про істотні витрати на лікування у зв'язку з травмами її сина, і для цього є підстави. Думаю, Валерій багато усвідомив у своєму житті, написав книгу, щоб розібратися у своїх проблемах. Думаю, він зробить усе можливе для виправлення. Сподіваюся, що буде визначена нарешті справедлива сума компенсації для постраждалої сім'ї, будуть висловлені щирі вибачення потерпілому і його близьким. Сподіваюся, суд врахує всі обставини і рішення буде об'єктивним. Вважаю, що потрібно з повагою ставитися до всіх сторін у цій справі", - написав головний редактор видання Юрій Бутусов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram