ГоловнаСуспільствоПодії

Окупаційний суд зобов'язав "Кримський титан" доплатити в бюджет РФ 9 млн євро за екологічні збитки

"Несплатою зазначеної суми порушуються інтереси держави і невизначеного кола осіб".

Окупаційний суд зобов'язав "Кримський титан" доплатити в бюджет РФ 9 млн євро за екологічні збитки
Фото: infoindustria.com.ua

"Арбітражний суд" в окупованому Криму ухвалив, що завод "Кримський титан" в Армянську повинен доплатити в бюджети Російської Федерації 736,9 мільйона рублів (близько 9 мільйонів євро) за негативний вплив на довкілля.

Про це повідомляють на сайті Федеральної служби РФ з нагляду у сфері природокористування.

"Несплатою Товариством зазначеної суми порушуються інтереси держави і невизначеного кола осіб, а саме громадян в частині права на сприятливе довкілля і його захист від негативного впливу, спричиненого господарською діяльністю. Неправомірні дії заявника перешкоджають реалізації принципів охорони навколишнього середовища і порушують права громадян на сприятливе довкілля і екологічну безпеку", - йдеться в рішенні суду.

Зазначають, що основними видами утворених відходів є рідкі промислові відходи. розміщені в "кислотонакопичувачі".

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини. За попередніми даними досліджень, причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного "Кримським титаном". В Армянську для школярів на два тижні оголосили канікули, а дошкільнят з батьками і школярів "з профілактичною метою" відправили на відпочинок у кримські санаторії.

Україна відкрила кримінальне провадження за фактом токсичного викиду в Армянську. Справу кваліфікували за статтею "Забруднення атмосферного повітря". Також Україна має намір звернутися в ОЗХЗ з приводу викидів в Армянську.

8 вересня стало відомо, що через викиди "Титана" із сіл у Херсонській області вивозять дітей і вагітних. Однак за інформацією МінТОТ, у Херсонській області немає потреби в евакуації населення.

Також станом на 8 вересня по допомогу до медиків зі скаргами на погане самопочуття звернувся 61 український прикордонник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram