ГоловнаСуспільствоВійна

Після ліквідації Захарченка бойовики не дають ремонтувати об'єкти інфраструктури, - голова Донецької ВДА

Олександр Куць провів зустріч з представником ОБСЄ в Контактній групі Сайдіком.

Після ліквідації Захарченка бойовики не дають ремонтувати об'єкти інфраструктури, - голова Донецької ВДА
Фото: facebook.com/oleksandrkuts1

Після смерті лідера бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка окупаційна "влада" припинила контакти з українською стороною з питань проведення та безпеки робіт з відновлення інфраструктури на території ОРДЛО.

Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць в Фейсбуці.

Куць повідомив, що провів зустріч з представником голови ОБСЄ в складі Тристоронньої контактної групи Мартіном Сайдіком.

"Обговорили низку гуманітарних питань, що виникли на сході України в результаті збройної агресії Росії. Зокрема, поставили питання перетину КПВВ і стану критичної інфраструктури. Зазначив, що ключова проблема, яку українській стороні важко вирішити самостійно, - це гарантії безпеки для працівників об'єктів життєзабезпечення населених пунктів. Якщо раніше про припинення бойових дій для проведення відновлювальних робіт домовлялися через СЦКК, то після виходу звідти представників РФ ключову роль в цьому питанні стали грати міжнародні організації, зокрема, ОБСЄ. Але після смерті ватажка бойовиків Захарченка окупаційна влада взагалі припинила будь-які контакти з цього приводу", - повідомив голова Донецької ВДА.

Саме тому, за його словами, зупинилися роботи на газорозподільній станції в Красногорівці; тому досі не працює Донецька фільтрувальна станція, де через негоду обірвалися дроти і вийшов з ладу генератор.

"Крім того, просив Мартін Сайдік активніше порушувати питання доступу міжнародних організацій до в'язниць і інших місць, де незаконно утримуються українські громадяни", - додав Куць.

Нагадаємо, 6 вересня в зв'язку з зупинкою ДФС було припинено водопостачання Авдіївки (22 000 чоловік). Фахівці виявили обрив дроту високовольтної лінії 110 кВ "Макіївська - АКХЗ № 2" і несправність трансформатора (на тимчасово непідконтрольній українській владі території).

Знеструмлення і зупинка ДФС відбулися через пошкодження повітряної лінії електропередачі. Попередньо встановлено, що вимкнення сталося через сильний вітер. ДФС розташована в Ясинуватському районі (в так званій "сірій зоні"). За інформацією ДержНС, жителям Авдіївки питної води вистачить на чотири дні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram