ГоловнаСуспільствоПодії

Пенсіонер вистрелив у трьох дітей у Миколаївській області (оновлено)

Постраждалих і стрільця доправлено в лікарню.

Пенсіонер вистрелив у трьох дітей у Миколаївській області (оновлено)
Фото: Макс Левин

У Миколаївській області 68-річний чоловік отримав травми і поранив трьох дітей під час стрільби із саморобного пристрою. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Інцидент стався ввечері в неділю, 9 вересня, в місті Нова Одеса. Чоловік вистрілив із саморобного пристрою по дітях, мотиви цього вчинку на цей момент не відомі.

У результаті пострілу отримали травми троє дітей: 12-річний хлопчик і дівчатка 5 і 9 років. І дітей, і нападника доправлено в лікарню.

Поліція вилучила залишки саморобного пристрою для експертного дослідження.

Зараз вирішується питання про затримання чоловіка й обрання запобіжного заходу. Правоохоронці встановлюють усі обставини події і те, як вибухонебезпечний предмет потрапив до чоловіка. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, п.1.2 (Замах на вчинення злочину) і ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України. Стрільцеві загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Оновлення. Чоловіка, який стріляв по дітях у Новій Одесі (Миколаївська область), затримали. На момент злочину він перебував у стані алкогольного сп'яніння, повідомляє прес-служба Національної поліції в Миколаївській області.

"Правоохоронці з'ясували, що зловмисник неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення хуліганських дій і за появу в громадських місцях у стані алкогольного сп'яніння. Також встановлено, що чоловік перебував у стані алкогольного сп'яніння і тоді, коли вийшов до дітей, які грали неподалік від його двору, і зробив постріл", - повідомили в поліції.

Зараз потерпілий 12-річний хлопчик перебуває в медичній установі в Миколаєві, його стан оцінюють як тяжкий. Двох дівчаток відпустили на амбулаторне лікування. Зловмисник також у лікарні - у нього поранення руки від пострілу. По дітях він стріляв із саморобного пристрою для відстрілу дробу.

Нагадаємо, наприкінці серпня Президент України Петро Порошенко змінив керівника СБУ в Миколаївській області - замість Олексія Ляха управління очолив Юрій Пасіка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram