ГоловнаСуспільствоЖиття

До Умані прибуло близько 30 тисяч паломників-хасидів

Сьогодні в місті почалися святкування єврейського Нового року.

В Умань Черкаської області на святкування єврейського Нового року Рош Гашана прибули 28 тисяч паломників-хасидів. Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Фото: dpsu.gov.ua

"Найбільше організованих груп хасидів, а саме понад 10 тис. осіб, приїхало 6 вересня. Їх оформлення прикордонники здійснювали переважно в аеропортах "Бориспіль", "Жуляни", "Львів" та "Одеса", а також в пунктах пропуску на кордоні з Польщею, Румунією і Словаччиною", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в Умань цього року приїде від 50 до 80 тисяч паломників-хасидів.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що для охорони порядку під час святкування в місто прибули 22 поліцейських з Ізраїлю.

Ізраїльські поліцейські, які прибули в Умань
Ізраїльські поліцейські, які прибули в Умань

Цього року свято припало на період з 9 по 11 вересня. Хасиди відзначають 5779 рік.

Також прибулі на святкування єврейського Нового року - Рош Гашана - паломники-хасиди встановили в місті банер з написом "Умань любить Трампа".

Фото: Eduard DolinskyFacebook

Імовірно, це пов'язано з рішенням Трампа перенести посольство США з Тель-Авіва до Єрусалима, визнавши у такий спосіб місто столицею Ізраїлю.

Щороку паломники збираються в Умані, оскільки тут похований засновник брацлавського (бресловського) хасидизму Раббі Нахман з Брацлава. Всі євреї, які сповідують хасидизм, вважають своїм обов'язком побувати хоча б раз у своєму житті на могилі цадика Нахмана. Вони також вважають, що якщо вони зустрінуть новий рік Рош Гашана біля його могили, то наступний рік буде щасливим для них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram