ГоловнаСуспільствоПодії

У Херсонській області немає необхідності евакуйовувати населення, - МінВОТ

Випадки хімічного отруєння в області не зафіксовано.

У Херсонській області немає необхідності евакуйовувати населення, - МінВОТ
Завод 'Крымский титан'
Фото: twitter/RoksolanaToday&Крым

Випадки хімічного отруєння серед населення Херсонської області в зв'язку з викидами на заводі "Кримський титан" в Армянську не зафіксовано, потреби в евакуації населення немає. Про це 8 вересня повідомили в МінВОТ з посиланням на дані Департаменту охорони здоров'я Херсонської ОДА.

У відомстві зазначили, що з метою профілактики та запобігання можливим негативним наслідкам для здоров'я дітей близько 2 тисяч осіб відправлять у Скадовськ.

"Діти навчатимуться в школі і відпочивати з батьками та супроводжуючими педагогами", - відзначили в міністерстві.

За даними МінВОТ, 7 вересня в Скадовськ були відправлені 200 осіб, 8 вересня - 500 осіб.

Раніше, 8 вересня, стало відомо, що через викиди "Титана" з сіл в Херсонській області вивозять дітей і вагітних.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини. Окупаційна влада заявила, що причиною викидів є спека і тривала відсутність опадів. Однак, за попередніми даними досліджень, причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного "Кримським титаном".

В Армянську для школярів на два тижні оголосили канікули, а дошкільнят з батьками і школярів "в профілактичних цілях" відправлять на відпочинок в кримські санаторії. Президент України Петро Порошенко запросив дітей з Армянська оздоровитися в Херсонській області.

7 вересня на погане самопочуття поскаржився 41 прикордонник з Херсонської області. П'ять з них госпіталізували.

Україна відкрила кримінальне провадження за фактом токсичного викиду в Армянську. Справу кваліфікували за статтею "Забруднення атмосферного повітря". Також Україна звернеться в ОЗХЗ з приводу викидів в Армянську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram