ГоловнаСуспільствоПодії

Із сіл у Херсонській області вивозять дітей і вагітних через викиди "Титана"

Їх відправили до оздоровчого табору.

Із сіл у Херсонській області вивозять дітей і вагітних через викиди "Титана"
Фото: Громадське

На тлі забруднення повітря через викиди заводу "Кримський титан" в окупованому Армянську з семи населених пунктів Херсонської області, розташованих поблизу адміністративного кордону з окупованим Кримом, дітей відправляють на оздоровлення в курортні міста. Про це "Громадському" повідомив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

"Дітей вивозять на 2 тижні. Протягом 7 вересня на оздоровлення вивезли 193 дитини і 4 вагітних жінок", - розповів Гордєєв.

Він додав, що викиди тривають.

Частину дітей батьки вже самостійно відвезли до родичів і знайомих в глибину материка. Решту централізовано збирають в навколишніх селах.

Дітей вивозять, зокрема, із сіл Каланчацького та Чаплинського районів. Так, з села Преображенка Каланчацького району автобусами везуть в Скадовськ близько 200 школярів і дошкільнят, повідомив голова місцевої ОТГ Андрій Сучок.

"Всі діти будуть жити в одному таборі орієнтовно два тижні. Учнів супроводжують вчителі, дошкільнята виїжджають з батьками", - пояснив він.

"Місцеві жителі вже другий тиждень скаржаться на погіршення самопочуття, яке пов'язують з діяльністю хімічного заводу "Кримський титан", що розташований з тієї сторони адміністративного кордону на окупованому півострові", - зазначає видання.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини. Окупаційна влада заявила, що причиною викидів є спека і тривала відсутність опадів. Однак, за попередніми даними досліджень, причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного "Кримським титаном".

В Армянську для школярів на два тижні оголосили канікули, а дошкільнят з батьками і школярів "в профілактичних цілях" відправлять на відпочинок в кримські санаторії. Президент України Петро Порошенко запросив дітей з Армянська оздоровитися в Херсонській області.

7 вересня на погане самопочуття поскаржився 41 прикордонник з Херсонської області. П'ять з них госпіталізували.

Україна відкрила кримінальне провадження за фактом токсичного викиду в Армянську. Справу кваліфікували за статтею "Забруднення атмосферного повітря".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram