ГоловнаСуспільствоПодії

У Херсонській області проведуть профілактичні заходи через ситуацію з "Кримським титаном"

Жителів просять дотримуватися правил гігієни і, в разі погіршення самопочуття, звертатися до лікаря.

У Херсонській області проведуть профілактичні заходи через ситуацію з "Кримським титаном"
Фото: khoda.gov.ua

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Херсонській області вжила заходів для недопущення техногенної катастрофи в регіоні через ситуацію з "Кримським титаном".

Про це повідомляють на сайті ОДА.

Зазначають, що аби запобігти небажаним наслідкам і забрудненню повітря шкідливими речовинами в результаті діяльності заводу "Титанові інвестиції" (раніше - "Кримський титан"), який розташований на території окупованого Криму, вирішено:

- призупинити пропуск людей на КПВВ "Каланчак", КПВВ "Чаплинка" в бік півострова Крим (зі встановленням медико-санітарних пунктів);

- призупинити навчальний процес у школах і дитячих садках, розташованих у зонах можливого ураження;

- провести оздоровлення дітей-мешканців населених пунктів можливого ураження в дитячих оздоровчих таборах області;

- провести інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення для підвищення рівня обізнаності з правилами профілактичних заходів.

Крім того, в ОДА нагадали про загальні профілактичні заходи і закликають жителів області дотримуватися правил особистої гігієни (збільшити кількість приймання гігієнічного душу, обробки відкритих поверхонь шкіри милом, звертаючи увагу на ретельне промивання очей і слизових оболонок ротової порожнини); дотримуватися питного режиму, віддавати перевагу вживанню чаю, молока із содою і маслом, мінеральної води; ретельно мити овочі і фрукти з використанням розчину соди з подальшим промиванням у проточній воді, зрізати шкірку; уникати випасання худоби та відвідування пониззя улоговин, балок, де ймовірна концентрація шкідливих речовин; не перебувати на водоймах, де сталося забруднення води.

"У разі будь-яких ознак погіршення самопочуття (неприємний присмак у роті, подразнення слизових оболонок очей, органів дихання, шкіри) необхідно негайно звернутися в медичний заклад", - підкреслено в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини. Окупаційна влада Криму заявила, що причиною викидів є спека і тривала відсутність опадів. Однак, за попередніми даними досліджень, причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, який використовував "Кримський титан".

Роботу заводу призупинено, також в Армянську для школярів на два тижні оголосили канікули, а дошкільнят з батьками і школярів "з профілактичною метою" відправлять на відпочинок у кримські санаторії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram