ГоловнаСуспільствоЖиття

У вагонах київського метро запрацювали нові монітори і камери відеоспостереження

"Родзинкою" стануть ролики про правила підземки від інтернет-персонажа Гуся.

У київському метро презентували і запустили оновлену відеоінформаційну систему з навігаційними даними і креативними роликами про правила підземки. Також у вагонах під час руху поїзда вводиться відеоспостереження.

Про це повідомляють на сайті КП "Київський метрополітен".

"Пасажири будуть отримувати дані про напрямок руху, наступні станції, пересадки, правила метро й іншу необхідну інформацію. А відеоспостереження у вагонах - це додатковий рівень безпеки під час поїздки. Такий проект - добрий приклад співпраці бізнесу з містом і комунальним підприємством", - зазначив заступник начальника "Київського метрополітену" Дмитро Пеклун.

Загалом система буде складатися з 2400 моніторів. Спочатку їх встановлять і протестують на модернізованих поїздах, а потім поступово на всіх.

Зазначають, що в рамках пілотних запусків були враховані побажання пасажирів - годинник на екранах, плинний рядок для оперативної інформації, а також ексклюзивні візуалізації руху поїздів, зняті за допомогою безпілотників.

"Родзинкою" для пасажирів також стануть креативні ролики про правила підземки від інтернет-персонажа Гуся. Зараз у ротації дев'ять роликів, у тому числі про зручність користування карткою метро, необхідність поступатися місцем, знімати рюкзак і не заступати за обмежувальну лінію.

Нагадаємо, в червні столична підземка почала записувати нові оголошення станцій, які лунають у вагонах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram