ГоловнаСуспільствоВійна

В ОБСЄ назвали минуле літо на Донбасі найспокійнішим з початку війни

Бойові дії тривають вже п'ять років.

В ОБСЄ назвали минуле літо на Донбасі найспокійнішим з початку війни
Фото: interfax.ru

Літо 2018 року стало найспокійнішим з початку військових дій на Донбасі.

Про це заявив спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік за підсумками засідання групи, яке відбулося в середу в Мінську.

"Нинішнє літо стало найспокійнішим з початку конфлікту", - цитує Сайдіка "Інтерфакс-Україна".

За його словами, завдяки двом річним перемир'я вдалося значно знизити кількість порушень режиму припинення вогню.

"Також протягом усього літа спостерігалося скорочення кількості жертв серед цивільного населення", зазначив спецпредставник. Сайдік повідомив, що згідно з попередніми даними ООН, в серпні їх кількість досягла одного з найнижчих рівнів за весь час конфлікту: двоє вбитих і шестеро поранених.

Крім того, спецпредставник ОБСЄ нагадав, що в середу відзначається четверта річниця підписання мінського протоколу. "Представники ТКГ ще раз наголосили на своїй повній прихильності до мінських угод", - повідомив  М. Сайдік.

Під час сьогоднішніх переговорів гуманітарна робоча група зосередилася на підготовці поїздки її координатора Тоні Фріша в зону конфлікту по обидві сторони від лінії зіткнення. Поїздка відбудеться з 6 по 12 вересня. Фріш зустрінеться з в'язнями та ознайомиться з умовами їх утримання.

Економічна робоча група серед іншого продовжила обговорення кроків з відновлення і поліпшення якості мобільного зв'язку Vodafone-Ukraine в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також актуальні питання, пов'язані з виплатою пенсій та водопостачанням у системах "Карбоніт" і "Вода Донбасу".

Наступне засідання ТКГ відбудеться 19 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram