ГоловнаСуспільствоЖиття

У Рівненській області створять Нобельський національний природний парк

Через нього пролягатиме вузькоколійка "Антонівка - Зарічне".

У Рівненській області створять Нобельський національний природний парк
Фото: facebook.com/os.semerak

Кабінет Міністрів на засіданні в середу затвердив проект указу Президента про створення Нобельського національного природного парку в Зарічненському районі Рівненської області.

Площа парку перевищить 25 тисячі га. До нього увійдуть землі державного підприємства "Рафалівське лісництво", державного підприємства "Зарічне лісництво", земель водного фонду і земель запасу сільгосппризначення в Зарічному районі.

Кабмін, згідно з проектом документа, повинен затвердити положення про парк протягом шести місяців і вирішити питання відведення земель, а до 2021 року розробити проект організації території парку, охорони і рекреаційного використання природних комплексів та об'єктів.

Міністр екології Остап Семерак повідомив у фейсбуці, що Нобельський НПП буде межувати з ще двома об'єктами заповідного фонду - НПП "Прип'ять-Стохід" і Рівненським природним заповідником.

"Думаю, таке сусідство сприятиме розвитку екологічного туризму та збереженню унікального для цього регіону біорізноманіття. Є в парку і хороші рекреаційні перспективи - через нього пролягатиме маршрут вузькоколійної залізниці «Антонівка-Зарічне», яка є найдовшою вузькоколійною залізницею Європи і вважається однією з візитних карток Рівненщини і туристичною родзинкою України", - заявив міністр.

Фото: Леонід Сватіков

За словами Семерака, створення парку дозволить почати відновлювати унікальні природні ресурси України.

Міністр сподівається, що президент України вже найближчим часом підтримає рішення уряду.

Озеро Нобель, в честь якого названо природний парк, є найбільшим озером на українському Поліссі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram