ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Закарпатській області від менінгококової інфекції померла дитина (оновлено)

10 жителів зараз перебувають на лікуванні: одна дитина у важкому стані.

У Закарпатській області від менінгококової інфекції померла дитина (оновлено)
Фото: myallergyfriend.com

У селі Порошкове Перечинського району Закарпатської області виявлено спалах менінгококової інфекції. З ознаками хвороби госпіталізовані 11 місцевих жителів, у дев'яти з них діагноз підтверджено.

Про це повідомляє прес-служба Перечинської РДА. Відзначено, що всі хворі зараз перебувають в обласній інфекційній лікарні.

"Тому комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при райдержадміністрації вирішила: карантин триватиме з 3 до 7 вересня включно", - йдеться в повідомленні.

Також доручили щодня перевіряти відвідування учнями шкіл району. Виконкому Порошківської сільради рекомендували встановити карантин в дошкільних навчальних закладах та заборонити проведення масових заходів.

Крім того, з ромським населенням проведуть роз'яснювальну роботу, щоб ті сприяли медикам в обстеженнях і при необхідності не суперечили госпіталізації.

Оновлення. Головний лікар обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк повідомив, що в Порошкові померла дитина, раніше госпіталізована в обласну інфекційну лікарню, повідомляє прес-служба Департаменту охорони здоров'я Закарпатської обласної державної адміністрації.

"В ніч з 31 серпня на 1 вересня від блискавичної форми менінгококової інфекції в обласній інфекційній лікарні померла восьмирічна дівчинка з с. Порошкове Перечинського району. Ще 10 жителів села зараз перебувають на лікуванні: одна дитина з важкою генералізованою формою - у відділенні інтенсивної терапії", - розповів головлікар.

Він додав, що шестеро хворих мають локалізовану форму - назофарингіт, а троє є носіями цього захворювання, стан пацієнтів стабільний.

Менінгококова інфекція поширюється повітряно-крапельним шляхом. Збудник не дуже стійкий в навколишньому середовищі, тому частота його поширення залежить від близькості контакту з хворою людиною. Найчастіше хворіють діти, але заразитися можуть і дорослі, особливо якщо в сім'ї був носій інфекції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram