ГоловнаСуспільствоЖиття

Філатов прокоментував інформацію про заборону в Дніпрі пісень виконавців, які підтримали агресію РФ

"Ми не воюємо з книгами і музикою".

Філатов прокоментував інформацію про заборону в Дніпрі пісень виконавців, які підтримали агресію РФ
Фото: Сергей Нужненко

Мер Дніпра Борис Філатов прокоментував інформацію про те, що в місті мають намір заборонити публічне відтворення композицій, виконавці яких підтримали агресію РФ проти України. "Вся преса вибухнула "новиною", що в Дніпрі хочуть заборонити пісні російських виконавців, які підтримали агресію РФ проти України. Повідомляю, що на сайті міської ради щодня реєструються десятки проектів рішень. Навіть самих божевільних. Чи не буде такого рішення. По-перше, його неможливо виконати. А, по-друге, ми не воюємо з книгами і музикою. Ми боремося за свободу і щастя своєї країни. Кожному вирішувати самому, як йому жити, які книжки читати і що слухати. Бути громадянином або потенційним колаборантом", - написав Філатов у фейсбуці.

Раніше на сайті міської ради Дніпра з'явився проект рішення, що пропонує заборонити відтворення в громадських місцях пісень російських і українських виконавців, які підтримують агресію РФ в Криму і на Донбасі.

Пропонувалося заборонити включати пісні цих виконавців в громадських місцях і транспорті, готелях, ресторанах, а також в установах культури і відпочинку.

Нагадаємо, два роки тому в Тернополі заборонили пісні Кобзона, Газманова, Боярського, Лепса і шансон. Рекомендація виконкому була направлена в усі заклади міста, а також перевізникам.

Раніше в серпні Держкомтелерадіо заборонив ввезення в Україну російського підручника "Англійська мова для школярів і абітурієнтів: топіки, вправи, діалоги" і книги "Шпигунки. 12 жінок, які ризикнули всім".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram