ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ запустило реєстр медоглядів для боротьби з підробленими довідками

Органи контролю зможуть перевіряти легітимність медоглядів.

Міністерство охорони здоров'я запустило реєстр медоглядів для боротьби з підробленими довідками і санкнижками.

Прес-служба міністерства зазначає, що професійні медогляди обов'язкові для водіїв, власників зброї, вчителів, вихователів, студентів, співробітників громадського харчування та торгівлі. Тепер дані про їхні медогляди будуть вносити в захищену електронну систему. За допомогою реєстру кожен українець зможе отримати довідку-дублікат про пройдений медогляд.

Згодом єдиний реєстр медичних оглядів інтегрують у систему "Електронне здоров'я". Уже зараз працює мобільний додаток "Медичні огляди", за допомогою якого органи контролю можуть швидко перевірити легітимність конкретного медогляду.

Наказ про створення єдиної державної бази даних медичних оглядів підписали в січні 2017 року, а з 20 червня 2018 року почалося тестування системи і підключення до неї установ охорони здоров'я. До кінця року заплановано підключити до системи близько 3 тисяч закладів охорони здоров'я в усіх областях України і поступово замінити паперові бланки медичних оглядів на електронні.

Після завершення тестового періоду єдина державна база даних медичних оглядів буде обов'язковою до використання всіма споживачами відповідної інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram